Kuža Odi - našel dom :)

Kuža Odi, ki je več dni brezupno čakal na lastnika na bencinski, da pride ponj, je končno dobil novega lastnika!
0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo
Status
Akcija je z vašo pomočjo zaključena!
Datum objave
30. 10. 2013
Kako lahko pomagate
Potrebujemo Pridobljeno

Opis stiske

Žalostna zgodba s srečnim koncem o psu Odiju, ki je bil zavržen na bencinski črpalki Agip v občini Šmarje pri Jelšah in zaman čakal na svojega lastnika. Kuža je sedaj srečen in cenjen v novem ljubečem domu.

Zavržen kuža na bencinski črpalki

30.10.2013

Kuža se nahaja pri bencinski črpalki Agip. Je zelo prijazen, videti je, kot da bi čakal na lastnika. Kuža je nahranjen, pocrtljan. V avto ga nismo uspeli dobiti, tako, da ga nismo mogli odpeljati na kliniko, kjer bi mu odčitali čip. Smrček ima rdeč, kot da bi ga nekdo brcnil in poškodoval. Obveščena je dežurna inšpektorica, katera je odredila zavetišču Zonzani, da ga pridejo iskati. V kolikor nima lastnika, boiskal stalni dom.

odicrpalka.jpg


POSEBNO OBVESTILO: V kolikor najdete zapuščeno žival, jo je pristojno zavetišče DOLŽNO sprejeti. Sami smo klicali zavetišče Zonzani, a ga ne bi prišli iskati, če jim občina Šmarje pri Jelšah ne bi dala zelene luči.

Kot že vsem znano, ima ta občina pogodbo z zavetiščem Zonzani in posebej interno pogodbo z gospodom, ki je lovec. Torej na teren najprej pošljejo njega, kar pomeni, da zapuščena žival NE pristane v zavetišču, s katerimi imajo pogodbo. V tem letu je zavetišče oskrbelo le peščico živali v tej občini.

Samo v vednost, da se izognete tej "vojni" z občino in zavetiščem - POKLIČITE 112, kateri so vas DOLŽNI prevezati DEŽURNEMU INŠPEKTORJU, inšpektor pa odredi odvzem živali pristojnemu zavetišču. Zavetišče odčita čip, v koliko nima lastnika, pa ga oglašuje za STALNI dom. Glede plačila in ostalega pa VURS izda občini odločbo.

Na žalost je v tej občini potrebno urgirati na tak način, saj imajo svoj način dela, ki po našem mnenju ni ravno zakonit, a očitno dovoljen, saj so v dobrem sodelovanju s kakšnim od inšpektorjev.

Kuža Odi se oglaša iz stalnega doma!

7.12.2013

Prejeli smo informacijo,ki nam je polepšala večer - lepotec ODI se nam oglaša iz stalnega doma! Videti je srečen in sproščen, zato smo iskreno veseli.

Naj vas spomnimo, to je kuža, katerega je lastnik pustil na črpalki. Čakal in čakal je dalj časa, a zaman.
Pristal v zavetišču, kar nekaj časa čakal na novega lastnika in KONČNO ga je dobil. Iz srca hvala posvojiteljici, Odiju pa želimo rajsko pasje življenje, saj si ga več kot zasluži. 

Deli zgodbo in pomagaj razširiti vest

0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo

Kaj je zadnje upanje?

Pomagali smo že preko   2.123 posameznikom in živalim v stiski.