Pomagajmo razpadli družini

Po dolgih letih trpljenja je partnerka kot žrtev različnih oblik nasilja moža postavila pred vrata. Mož je v hudi psihični stiski, ostal je brez strehe nad glavo in zavrača vse oblike pomoči, partnerka pa je brez dohodkov ostala sama s šestmesečno deklico.
0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo
Status
Akcija je zaključena
Datum objave
14. 11. 2013
Kako lahko pomagate
Potrebujemo Pridobljeno
Želim pomagati

Pomagajmo razpadli družini

 Huda oblika depresije je botrovala, da je moški ostal brez družine in strehe nad glavo. Spi v avtu in išče zatočišče.  Bivanje z ljudmi v CSD Maribor  je odklonil.  Ima prepoved približevanja partnerki in 6-mesečni hčeri, saj je bila partnerka dolga leta žrtev psihičnega in fizičnega nasilja z njegove strani, zato ga je postavila pred prag. Želi biti sam, v miru, brez ostalih. Pomoči je potrebna cela družina, saj je tudi partnerka brezposelna in brez dohodkov.

Pomoč za partnerko in hčer: Potrebujemo oblačila za 6 mesečno deklico (nosi konfekcijo 74- 87, potrebujejo se zimska oblačila in plenice št. 4), prav tako zbiramo sredstva, s katero bomo kupili hrano.

Pomoč za moškega: Dom, kjer bo lahko sam s svojo živaljo.

Potek reševanja stiske si lahko preberete v dnevniku zgodbe.

Prvi kontakt z razpadlo družino

14.11.2013

Moškega sem nemudoma kontaktirala in ga povprašala, če se je obrnil na pomoč na CSD Maribor. Pove, da se je in da so mu ponudili bivanje z brezdomci in topel obrok. Bivanje z ostalimi je odklonil.  Želi biti sam, v miru, brez ostalih. Med pogovorom mi je zaupal, da trpi za depresijo in ker sem zdravstvene stroke, lahko rečem, da je oblika depresije precej huda in da potrebuje zdravniško pomoč, ki jo je sprva odklanjal. Ni videl izhoda in odklanjal vse okoli sebe, vključno z ljudmi, ki so mu bili pripravljeni pomagati. Naposled sem izvedela, da so mu dodelili prepoved približevanja njegovi partnerici in hčeri, saj je bila partnerka dolga leta žrtev psihičnega in fizičnega nasilja z njegove strani, enkrat je pa imela dovolj in ga postavila na prag. Govorila sem tudi z njo, bila sem prepričana, da mi bo prekinila, ko sem ji povedala, da sem njen kontakt dobila prav od partnerja. A, ko sem ji obrazložila, da želim pomagati obema, predvsem rešiti družino, malo deklico pred stisko in ji dati možnost normalnega razvoja v ljubezni, me je poslušala in sprejela našo pomoč. Glede na to, da je brezposelna, ima zelo nizke prihodke, sem ji obljubila pomoč z oblačili za 6 mesečno deklico (nosi konfekcijo 74- 87, potrebujejo se zimska oblačila), prav tako zbiramo sredstva, s katero bomo kupili hrano. Klicala sem na CSD, kjer bodo prav tako pomagali z enkratno denarno pomočjo. Celotni družini so prav tako v veliko psihično oporo. Pohvalno.

Varna hiša NOVA je obema partnerjema ponudila pomoč.  Z določenimi argumenti in informacijami, katere sm dobila tudi od socialne službe v MB- moram reči, da je osebje zelo prijazno in so že ogromno naredili za to družino... Po dolgem pogovoru in argumentiranju sem depresivnega moškega "pritisnila" ob steno in ga postavila pred dejstvo. Obljubil je, da bo poiskal zdravniško pomoč, sedaj pa čakamo na njegov klic, saj ga v nič ne moremo prisiliti, če si tega sam ne želi.

Teh zgodb je ogromno, zato si ne zatiskajte oči- ampak UKREPAJTE, zato smo tukaj mi, ki si vzamemo čas za razne primere, preverimo obe plati zgodbe in vsako po svoje razumemo, jo poizkušamo rešiti v prid vseh. 

Verjamemo v pozitiven razplet, v prvi vrsti, da človek pristane na opcijo zdravljenja, mati in mala hči sta na varnem, na toplem, pogovor, podporo pa ima tudi z naše strani. 

V kolikor bi kdo želel finančno pomagati družini (predvsem mamici z malo deklico), bomo veseli sredstev na naš TRR.

Pomagali smo mamici in deklici

2.12.2013

Danes smo z vašo pomočjo pomagali mamici in njeni 6-mesečni hčerkici, kateri sta ostali sami.

Paketi so vsebovali hrano, osebno higieno, oblačila, pleničke, igračke, čistila, pismo z vzpodbudnimi besedami. Mamico so ob prevzemu zalile solze - z vašo pomočjo, dobri ljudje.

Igračke_družina.jpg

Zbrana pomoč

12.12.2013

Moškemu, ki je čez noč postal brezdomec, smo tokrat pomagali s hrano, čistili, osebno higieno....
Hvala vsem, ki pomagate pomagati. Moški je že nekaj časa na toplem, biva v stanovanju in ne več v starem avtomobilu. Dobil je prav tako že pralni stroj, hladilnik, oblačil ima dovolj.

Deli zgodbo in pomagaj razširiti vest

0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo

Kaj je zadnje upanje?

Pomagali smo že preko   2.123 posameznikom in živalim v stiski.