Pomoč petčlanski družini v stiski

Oče že več mesecev ni dobil denarnega priliva, mati pa je brezposelna. Petčlanska družina se čez mesec komaj prebija s skupnim dohodkom 320 € in postaja vse bolj obupana.
0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo
Status
Akcija je zaključena
Datum objave
04. 12. 2013
Kako lahko pomagate
Potrebujemo Pridobljeno

Pomoč družini s tremi otroci

Prejeli smo urgentni klic gospe, katera je prosila v imenu družine, ki ne vidi izhoda. Ob poslušanju se nam je zdelo vse skupaj neverjetno, a ob prejemu vse dokumentacije, katero smo zahtevali, smo videli, da je imela klicateljica več kot prav.

Družina šteje 5 članov. Oče je zaposlen, a več mesecev ni dobil niti enega priliva, čeprav pravijo, da bo. Mati je brezposelna. Skupaj imata tri otroke, 2-letnega in 4-letnega sina ter 8-letno hči. Obrnili so se na Center za socialno delo, a je bila njihova prošnja zavrnjena, saj ima oče sklenjeno pogodbo o zaposlitvi. Kljub temu, da prihodkov ne prejema, jim pomoč ne pripada.

Letos so 3x dobili pomoč v obliki hrane od Rdečega križa. Obrnili so se na pomoč k županu, da bi jim pomagal vsaj pri iskanju dela, tudi pri njemu so bili zavrnjeni.
starša sta poslala čez 200 prošenj za delo, a brez uspeha. Tako družina živi le od otroških dodatkov, v višini skupno 320€. To je celoten prihodek za 5-člansko družino.. Mati pove, da otroci dobijo topel obrok v šoli in v vrtcu. Vsaj tam se najedo, pove. V brezupu nas je torej klicala gospa, katera jim delno pomaga s hrano.

Družina se utaplja v dolgovih, položnice prihajajo, nimajo pa jih s čim plačati, saj si niti hrane ne morejo kupiti.
Grozijo jim izvršbe, izklopi električne energije...

V pismu so navedli NAJNUJNEŠE ŽELJE:

ZIMSKA OBLAČILA: 

  • hči št. 124 - 126, obutev 32- 33
  • 4-letni sin št. 110- 112, obutev 25- 26
  • 2-letni sin št. 92- 98, obutev 23- 24 + plenice
  • mati št. 56 - 58, obutev 42
  • oče št. 52 - 54, obutev 42
  • ležišče za otroka
  • brisače
  • posteljnina
  • pomoč pri plačilu položnic


Družino smo danes osebno obiskali in se prepričali, da živijo za človeka nedostojno življenje.
Obljubili smo, da jim podamo dlan, vse je pa odvisno od vas, DOBRI LJUDJE.

Pomagajte pomagati, da jim polepšamo mrzle dni in jim damo novo UPANJE za lepši jutri, dokler si ne opomorejo.

Močno si želimo, da ne bodo pristali na mrazu, brez električne energije, strehe nad glavo. Eden izmed otrok je obiskoval tudi glasbeno šolo, a sta ga morala starša izpisati, saj nista zmogla plačevati položnice, še danes prihajajo opomini. Otroci si želijo izpiliti svoje talente, a jima starša ne moreta nuditi toplih oblačil, rednih obrokov, kaj šele ostalo.

Prav tako nekaj časa nista poravnala stroške za plačilo vrtca... Njihova zgodba je resnično zelo žalostna.

Pokažimo jim, da smo njihovo ZADNJE UPANJE.

Osnovni podatki:
ZADNJE UPANJE, Zavod za pomoč ljudem in živalim v stiski
Loka 120
3223 Loka pri Žusmu

TRR: SI56 0483 5000 2051 219
NAMEN: POMOČ DRUŽINI

Kontakt:
zavodzadnjeupanje@gmail.com
051 320 719, Valerija

Pomagate lahko prav tako z nakupom katerega izmed izdelkov v našem virtualnem sejmu.

Ljudje se odzivajo na pomoč

5.12.2013

Danes smo imeli kar nekaj klicev za pomoč družini. V teh dneh bomo prejeli hrano in oblačila za njih. Zelo smo hvaležni vsem, ki pomagate. Naj dodamo še to, da na naš TRR ni bilo niti 1€ nakazila za njih, kar pomeni, da ne bomo mogli preprečiti izvršb, izklopa električne energije.... Jih bomo pustili na mrzlem in v temi? Družina nima interneta, ne mobilnega telefona, tudi TV so prodali..
V kratkem jim bomo podarili nov mobilnik, napolnili kartico, da bomo lahko v kontaktu z njimi, predali TV, da bodo lahko otroci gledali risanke. A je težava tudi v tem, da imajo opomine za RTV za več kot pol leta nazaj...

Družino je obiskala naša prostovoljka

11.12.2013

Posredujemo zapis naše nove članice Vlaste Kučan: 


"Danes sem osebno spoznala družino. Predala sem jim oblačila za očeta. Nekaj malega tudi za mamico oziroma otroke. Vsega so bili srčno veseli in se vsem zelo lepo in iskreno zahvaljujejo. Moram pa povedati, da se v očeh družine in gospe, ki jim pomaga, vidi obup in nesreča. Sama sem članica zavoda Zadnje Upanje zadnji mesec in to je moja prva takšna izkušnja. Gospa in oče družine sta s sposojenim avtom pripeljala v Velenje po posteljo in oblačila. Center ponovne uporabe Velenje jim je podaril nekaj igračk in oblačil za otroke, ki pa jih bosta starša privarčevala za pod božično jelko, ki pa je nimajo. Zato se je naša družina odločila, da jim le-to z okraski vred podarimo. Zgodba gospe in očeta se me je dotaknila. Priznam. Nisem mogla ostati ravnodušna, zato sem gospo še poklicala, da vprašam, kako so uredili v centru ponovne uporabe ter kako je potekala vožnja... Zagovorili sva se in iz konteksta sem začutila, da jim morem pomagati. V kolikor je v vaši moči, družina resnično potrebuje vašo pomoč, zato naj vam ne bo odveč na zavod Zadnje Upanje nakazati kakšen evro, da jim bo lažje preživeti. Hvala gospe Renati za podarjena moška oblačila in vsem, ki ste donirali do sedaj."

Donacija toplih oblačil

4.12.2013

Glede na resno stisko družine smo se takoj odzvali in jim že danes predali topla oblačila za otroke. Večina oblačil je novih - hvala donatorki iz srca in vsem ostalim.

ZU_oblekezatroke.jpg

Igrače za otroke

4.12.2013

Poskrbeli smo, da je otroke predčasno obiskal Sv. Miklavž. Ob prejemu daril so jokali od sreče.

Hvala vam, dobri ljudje, za vse donacije. Za nekoga malo, a za te otroke cel svet.

ZU_igrače.jpg

DRUŽINA JE DOBILA POSTELJO

12.12.2013

S pomočjo prostovoljcev ekipe EJGA- za lepše Jesenice, je družina dobila posteljo. Od danes dalje otroka ne bosta več spala na starem, raztrganem dvosedu.

Iz srca hvala skupini, ki se je odzvala na našo prošnjo. Pomagali so prav tako z velikim paketom hrane, oblačil in ostalega.

ZU_ležiče.jpg

Deli zgodbo in pomagaj razširiti vest

0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo

Kaj je zadnje upanje?

Pomagali smo že preko   2.123 posameznikom in živalim v stiski.