Opora ostareli vdovi in pomoč njenim živalim

Starejša gospa je pred kratkim izgubila moža in ostala sama s svojimi živalmi. Potrebuje psihično oporo in hrano za njene živali.
0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo
Status
Akcija zaključena
Datum objave
14. 03. 2013
Kako lahko pomagate
Potrebujemo Pridobljeno
Želim pomagati

Opora ostareli vdovi in pomoč njenim živalim

Pred kratkim je po težki bolezni starejša gospa izgubila moža in ostala sama s svojimi živalmi, ki sta jih s pokojnim možem rešila pred krutim svetom. Zakonca sta živela zelo ubogo življenje s skromno pokojnino, trgala sta si od ust, da sta lahko nahranila živali. Gospa je ob izgubi moža pristala v hudi stiski in potrebuje čustveno oporo, kužki in mucki pa so potrebni hrane, ki je trenutno počasi zmanjkuje.

Akcija zaključena - k gospe je prišel živet njen sin :)

Veseli smo da je pomoč gospej zključena in da si je nekako uredila življenje.

K njej je namreč prišel živet njen sin, kateremu nam je uspelo urediti službo,

zdaj bo on pomagal mami in življenje bo za oba lepše.

 

Veseli smo, da smo pomagali takrat ko ni imela nikogar, vam dobri ljudje ki ste donirali je hvaležna do neba.

 

Valerija

Pomagali smo upokojenemu paru

14.3.2013

Odločili smo se, da podamo dlan upokojenemu paru, katera imata dve psički in tri muce. Zaradi skromne pokojnine se s težavo preživljata iz meseca v mesec, trgata si od ust, da nahranita svoje živalce. Raje sta sama lačna, kot da bi se jim odrekla.

Veseli bomo, če boste priskočili na pomoč s hrano za njiju in za štirinožce. V kolikor bi želel kdo odstopiti kakšen €, jima bomo plačali tisto najnujneše.

Opora gospe umirajočega moža

14.11.2013

Po dolgem času sem se danes zaustavila pri paru, saj sem imela v prtljažniku donirane brikete za lačne kužke. K njima bi se oglasila večkrat, a kaj ko imamo toliko zgodb, družin v stiski, donacij v obliki hrane pa nikoli dovolj.

Vrata skromne hiške mi je odprla gospa. Bila sem začudena, saj me je ponavadi na pragu pričakal nasmejan gospod.Povabila me je, da vstopim na toplo. Ko sva se vsedli, sem jo povprašala, kje ima moža. In planila je v jok.Vedela sem, da je gospod bil že pred časom bolan, a se je z njegovim optimizmom vedno opomogel in kazalo je, kot da se njegovo telo ne bo nikoli predalo bolezni.
Povedala mi je, da se mu je stanje zelo poslabšalo. 

Nekaj dni pred tem, ko je lahko še hodil, je prosil domačine, da so ga odpeljali v trgovino. Zapravil je še zadnji drobiž, da je nakupil zalogo hrane za svojo ženo in njune rešene pse, mucke. Očitno je čutil, da je bil to njegov zadnji nakup. Pred kratkim sta v dom sprejela še malega shiranega mucka. Vprašala sem se, pa zakaj bolezen, finančna stiska napade srčne, dobre ljudi? Nikoli nista pogledala stran, ko sta opazila lačne živali, kljub finančni stiski so bile pri njima vedno site. Raje sta bila sama lačna.

Glede na napredovano bolezen so mu pred tedni amputiralii še jezik. Metastaze so se razširile po vsem telesu. Sprva je ženi pisal na list, saj brez jezika ne more govoriti. Tokrat so mu moči tako oslabele, da niti pisati ne more več. Pogovarjata se še le z očmi, predvsem solzami tiste nemoči.. Vsega se zaveda, pove žena. Dobi močna zdravila, zato upa, da bolečin ne trpi. Gotovo pa trpi njegova duša, saj si želi domov, k svojim živalim, zaspati želi doma. A to žal ni možno, priklopljen je na razne cevke, potrebuje strogo nego. Zdravniki povedo, da zanj ni več pomoči in da se počasi poslavlja.

Gospe sem ponudila nekaj €, da si lahko plača avtobus do bolnišnice, a je skromno odklonila denar. Pove, da ji ob strani stojijo sosedje, jo brezplačno vozijo skoraj vsak dan na obisk več km daleč, pomagajo tudi s hrano. Predala sem ji hrano za njene pse, za muce je žal nisem imela, prav tako sem pustila manjši paket še njej. Poslovili sva se v solzah, dala sem ji upanje in občutek, da ni sama. Jutri bova obe obiskali moža... Zahvalila se mu bom za vse dobro, kar je storil za svojo partnerico, nista imela lahkega življenja, prav tako se bom zahvalila za njegovo srčnost in podano dlan vsem njunim rešenim živalim in dala mu bom občutek, da ni sam.


Dragi moji- tako zelo si želim, da se vsi zavemo - imamo le eno življenje, zdravje.. Cenimo to. Pokažite ljubezen do svojih bližnjih danes, nikoli ne veste, morda jih že jutri več ne bo.

Gospe bomo nudili psihično oporo, potrebuje pogovor.. Srce se mi je paralo, ker je zrla v stara pisma. Našla jih je na podstrešju. Napisal ji jih je mož pred mnogimi leti... Obuja njune lepe spomine, tako zelo si jih želi priklicati nazaj, a prikliče jih lahko le še v mislih. 

Hvala vsem, ki ste ob nas in pomagate z donacijami v obliki hrane, prispevkov na naš TRR, le tako lahko pomagamo tistim, ki nas potrebujejo.

Slovo od gospoda

21.11.2013

Pri gospodu sem bila pred dnevi. Kljub temu, da nisem njegova sorodnica, so me prijazne sestre izpustile k njemu. Ležal je sam v sobi, na intenzivni negi. Bil je lepo negovan, mirno spal, v žilo so mu tekla močna zdravila, katera so lajšala neznosne bolečine. Izgledalo je, kot da bdi nad svojim telesom, njegovo prisotnost sem čutila ob sebi, kot da bi se želel zahvaliti za vse.


Prijela sem ga za čelo in se mu zahvalila za vse dobro, kar je storil za svojo partnerico, njune živali in ostale, ki so potrebovali pomoč...Kljub temu, da je globoko spal, je v istem trenutku dvignil levo roko, prijela sem ga, čutila sem, da bi me želel stisniti, a mu moči niso dale. Zato sem ga stisnila jaz in mu s tem pokazala, da vem kaj želi povedati. Tudi oči ni imel več moč odpreti, a vem, da me je kljub temu čutil, videl in vedel, da sem ob njemu.Ni bil prvi, veliko ljudi je za vedno zaspalo ob moji prisotnosti, saj sem bila nekoč medicinska sestra v domu upokojencev. Teh energij hvaležnosti, da je bil nekdo ob njih v tem trenutku, ko so odhajali, ni moč opisati. 


Preden sem odšla, sem mu rekla, da lahko v miru za vedno zaspi, naj ne muči več svoje izčrpano telo, obljubila sem mu, da bom kot predstavnica zavoda prosila ljudi, da bomo skupaj pomagali njegovi partnerici, živalim.. Verjetno je čutil olajšanje in je verjel mojim besedam. Po obisku žene je kmalu za vedno zatisnil svoje oči, za vedno je zapustil svoje fizično telo, a vem, da bo njegova pristnost ostala ob njej, njunih živalih, vem, da bo angel varuh vsem trpečim bitjem, dobrim ljudem, ki bodo pomagali šibkim, med drugim njegovi partnerici, živalim..

Do danes ste na naš TRR za njih nakazali 100€, ponavadi ne izročamo gotovine, a tokrat jo bomo, saj vemo, da gospa ne bo denar porabila za neumnosti. Porabila ga bo za najnujnejše zadeve, v prvi vrsti bodo to njune živali. Vesela bom, če boste pomagali v prihodnje. Obljubila sem mu in obljubo želim držati.

Hvala vsem, ki razumete.

Obiskali smo ovdovelo gospo

1.12.2013

Danes smo obiskali gospo, ki je pred kratkim izgubila moža. Že prej sta se s težavo preživljala, ko je bil še med nami. Ostala je sama, v še večji stiski, predvsem pa z globoko bolečino v srcu. Danes smo ji z vašo pomočjo dali žarek upanja, da vendar ni sama in da smo tukaj mi - zavod Zadnje upanje - upanje, ki NIKOLI ne umre.

Iz srca hvala vsem, ki ste pomagali z nakazili, gospe smo danes predali 170€.

Hvala vam za donacije

25.3.2013

V soboto je naš Damjan Hajsek predal vaše donacije v obliki hrane, med njimi je bila tudi kuverta - za upokojen par in njune živalce.

V tem tednu bomo z vašimi denarnimi prispevki (nekaj čez 200 €) plačali najnujnejše položnice. Oba se iz srca zahvaljujeta vsem dobrim ljudem, ki ste jima podali roko.

Vsi mi smo njuno ZADNJE UPANJE - Upanje, ki NIKOLI ne umre.

Zahvala za donacije

28.3.2013

Prevzeli smo vaše donacije, katere ste predali naši Teji Bratušek.

Z njimi bomo razveselili upokojen par - mizo si bosta lahko napolnila z Velikonočnimi dobrotami. Gotovo bosta presrečna ob pogledu na vse in imela prijeten občutek v srcu, da nista sama, pozabljena - vse to z vašo pomočjo, dobri ljudje. 

Prav tako bodo siti nikogaršnji kužki.

Hvala, hvala in še enkrat iz srca HVALA, da ste z nami in zaupate, le skupaj lahko osrečimo tiste, ki nas potrebujejo. 

Hvala tudi tebi Teja za vso tvojo požrtvovalnost in pomoč v našem zavodu. ;)

hvala za donacije.jpg

Hvala vam za donacije, hvala Davidu za prevoz

29.3.2013

Danes smo s hrano razveselili upokojen par. Bila sta več kot ganjena in vesela, da je še komu mar za njiju.

Iz srca hvala donatorki in Davidu Zalokarju za prevoz. 

Včeraj smo dan polepšali upokojenemu paru

20.4.2013

Peljali smo ju v trgovino v nabavo, imela sta možnost izbrati živila v znesku 150 €. Bila sta presenečena in več kot eno uro hodila po trgovini in izbirala. Že zalo dolgo nista kupovala hrane za takšno vsoto. Ganjeno ju je bilo opazovati, sploh njuno hvaležnost in srečo. Vse to z vašo pomočjo dobri ljudje in hvala vsem, ki ste ob nas.

Tako zelo sta skromna, da nista nakupila hrane za celotnih 150 €, ampak rekla, da naj za preostalo vsoto pomagamo še komu, ki potrebuje pomoč. 

Crtljali smo se prav tako s pasjima lepotičkama od upokojenega para.

Veseli sta bili hrane, priboljškov. 

hranavozicek.jpg  

 

poloznice204.jpg

 

 

psicki.jpg

Plačane položnice za upokojen par in mamico z invalidnim sinom

1.8.2013

Dolgujemo vam potrdilo plačanih položnic za upokojen par in mamico z invalidnim sinom.

Potrdila smo založili, zato jih objavljamo šele danes.

Iz srca hvala vsem, ki ste ob nas.

 donacije_poloznice2013_08_01_01.jpg

Deli zgodbo in pomagaj razširiti vest

0
delitev zgodbe
Pomagaj in deli zgodbo

Kaj je zadnje upanje?

Pomagali smo že preko   2.123 posameznikom in živalim v stiski.